Friday, February 24, 2012

Kek Pisang Gebu ros jintan manis

As-Salam...dalam minggu ni ni baru aku leh updated blog! pasal pe.....aku pun xtau pe jadi ngn blog sku ni xleh uplod gambo...ptg ni lak aku cek, ok lak...alahaiiiiiiiiii

nak tayang kek yang aku buat berzamang thn lepas lagi...ekekeke...xsilap dlm bulan 12 kot....citenyar time tu sedara aku dtg dari kg, bwk pisang byk...iaitu pisang berangan @ rastali @ pisang 'jelaa' kalo gelaran kat kg aku la...


mula la aku menggodek kek....aku siap beli bekas kek pisang yang saiz pendek tau...wakakakak...mcm kek pisang kat kedai yang rege Rm5 sebatang tuh!



mak ai naik xhengattt ... terserlah kegaringannya...time ni baru kuar oven....caution !!!  hot hot hot !



selang 5 minti aku kuarkan dari bekas...


selang 20min aku potong....wakakakakkk aku kan jenis xsabo..xsabo nk lihat hasilnya sekaligus merasainya....


perghhh gebu giler koooo....betul kate pemilik resipi ni  ros jintanmanis ... gebu giler !!! phewwww...sedap lak tuuu...


dah byk kali buat kek pisang, baru aku tahu pisang 'jelaa' @ rastali adalah pisang yang paling sesuai dan sedap utk buat kek tau.....sebijik kek pisang Samudera yang duk jual kat kedai2 tauuuuu


potong kecil2, bagi jiran kat ofis, anta tupperware Cik Jue....hehe..



                 
                           krdit : MR. GOOGLE

contoh pisang Rastali @ 'jelaa' kalo gelaran di kg aku......selama ni pisang ni duk mkn gitu jer, sekali buat kek, kena beb !

resp i: u all klik sini k..



No comments: